Un ghid cu lucruri interesante, lucruri incredibile, lucruri interesante, fapte stupide, fapte nemaipomenite, lucruri vesele, fapte fascinante, lucruri rare, fapte socante, fapte nebunesti, fapte bizare, lucruri stranii, fapte amuzante, fapte intimplatoare, fapte stiintifice. Aici poti afla cele mai interesante fapte care s-au intimplat in lume. Distractie placuta.

miercuri, 18 martie 2009

Fotbal

Stiati ca...clubul din Ghencea are cele mai multe meciuri consecutive fara infrangere din campionatul intern. Stelistii au fost neinvinsi in 104 meciuri, intre 17 august 1986 si 27 august 1989.
Stiati ca...al doilea record tine de audienta tv. Astfel, meciul din 17 octombrie 2006 dintre Steaua si Real Madrid a devenit cea mai mediatizata partida de fotbal disputata vreodata in Romania, 46 de televiziuni din 31 de tari preluand semnalul emis pe satelit de catre Pro TV.
Stiati ca...la 26 octombrie 1863 ia fiinta in Anglia prima asociatie de fotbal si primul regulament de joc care cuprindea 13 articole? in anul 1986 la partida West Ham-Newcastle, aparatorul Alvin Martin de la West Ham a inscris un hat-trick la trei portari diferiti, marcind fiecaruia dintre ei cite un gol.
Stiati ca...ACF Fiorentina a fost prima cistigatoare a Cupei UEFA? in sezonul 1960-61 al Cupei UEFA turneul a fost cistigat de ACF Fiorentina in doua runde inpotriva echipei F.C. Rangers. Acesta a fost primul sezon in care turneul a avut loc pentru cistigatoarele cupei din fiecare tara europeana, si a fost singura care s-a decis in doua runde.
Stiati ca...cel mai frumos a fost marcat de Diego Armando Maradona? Golul marcat de Maradona impotriva Angliei in 1986 a fost ales ce mai frumos gol din istoria fotbalului.Stiati ca...in anul 1986 la partida West Ham-Newcastle, aparatorul Alvin Martin de la West Ham a inscris un hat-trick la trei portari diferiti, marcind fiecaruia dintre ei cite un gol.
Stiati ca...UEFA a fost creata la 15 iunie 1954, in Basle, Switzerland? FIFA asociatia mondiala a aprobat crearea asociatiei continentala UEFA in 1953, asociatie care se ocupa exclusiv de treburile fotbalistice europene.
Stiati ca...Ronaldo a intrat in istoria fotbalului? Dupa cele doua goluri marcate contra Japoniei, Ronaldo a egalat recordul lui Gerd Muller de 14 goluri la Cupa Mondiala. Reusita cu numarul 14 la un turneu final il aseaza alaturi de marele Gerd Muller in cartile de istorie ale fotbalului.
Stiati ca...cea mai mare surpriza din istoria fotbalului a fost cind Nationala SUA a invins Anglia la Belo Horizonte la Cupa Mondiala din 1950.
Stiati ca...Edson Arantes do Nascimento este numele intreg al celebrului Pele.
Stiati ca...Anul 1951 consemneaza prima retrogradare in divizia B din istoria clubului Poli Timisoara? Dar asta numai pentru un an, pentru ca in 1952 Poli revine in "A" dupa ce termina seria a II-a a diviziei B ca si campionii ai seriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu