Un ghid cu lucruri interesante, lucruri incredibile, lucruri interesante, fapte stupide, fapte nemaipomenite, lucruri vesele, fapte fascinante, lucruri rare, fapte socante, fapte nebunesti, fapte bizare, lucruri stranii, fapte amuzante, fapte intimplatoare, fapte stiintifice. Aici poti afla cele mai interesante fapte care s-au intimplat in lume. Distractie placuta.

miercuri, 8 aprilie 2009

Din lume adunate...

Stiati ca...Oceanul planetar contine intre altele si aur care, adunat la un loc ar face lingouri in greutate totala de 8 miliarde de tone.

Stiati ca...Acul viespei contine o feromona care alerteaza alte viespe si le face sa devina mai agresive.
Stiati ca...Multi hamsteri clipesc doar cu un ochi pe rand.
Stiati ca...David Prowse este actorul din costumul lui Darth Vader din 'Razboiul stelelor'. El a spus toate replicile lui Vader si nu a stiut ca urma sa fie dublat de vocea lui James Earl Jones pana cand a vazut filmul la cinema.
Stiati ca...Este anatomic imposibil sa-ti lingi cotul. Cu toate aceste, 75% din cei ce afla incearca sa atinga cotul cu limba.
Stiati ca...Unul din motivele pentru care marijuana este astazi ilegala este ca in anii 1930 cultivatorii de bumbac au protestat impotriva fermierilor de canepa, ei considerand acest lucru competitie. Din punct de vedere chimic nu creeaza aceeasi dependenta ca nicotina, alcoolul sau cafeina.
Stiati ca...Limita de inaltime care desparte caii de ponei este de 1.47 metri. Astfel, un cal a carui dimensiune este sub aceasta valoare este considerat ponei.
Stiati ca...Orasul Iasi este al doilea din Romania ca numar de locuitori, dupa Bucuresti.
Stiati ca...Scrierea chinezeasca are circa 60.000 de caractere (chinezesti) dintre care, doar 6000-8000 sunt frecvent utilizate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu