Un ghid cu lucruri interesante, lucruri incredibile, lucruri interesante, fapte stupide, fapte nemaipomenite, lucruri vesele, fapte fascinante, lucruri rare, fapte socante, fapte nebunesti, fapte bizare, lucruri stranii, fapte amuzante, fapte intimplatoare, fapte stiintifice. Aici poti afla cele mai interesante fapte care s-au intimplat in lume. Distractie placuta.

sâmbătă, 2 mai 2009

STIATI CA...

Stiati ca...Francezii vorbesc cel mai repede articuland in medie 350 de silabe pe minut? Ei sunt urmati de: japonezi (310 silabe), britanici (220), germani (210) iar cel mai rar vorbesc locuitorii din Micronezia si Polonezia (din zona Australiei) intr-un ritm de numai 50 de silabe pe minut. Stiati ca...Britanici si americanii vorbesc cam aceeasi limba, insa americanii rostesc mai lent, doar 150-175 silabe pe minut.
Stiati ca...Doua treimi din creierul rechinului este dedicat simtului sau cel mai puternic-simtul mirosului?
Stiati ca...Vulturul are simtul mirosului atat de pronuntat incat poate mirosi cadavrul unui animal de la 40 de km?
Stiati ca...Podul Universitatii din Boston (pe Commonwealth Avenue, Boston, Massachusetts) este singurul loc din lume unde un vapor poate trece pe sub un tren care trece pe sub o masina care trece pe sub un avion.
Stiati ca...Sigmund Freud avea o mare frica de ferigi.
Stiati ca...Umbrelele au aparut in secolul III i.e.n. in Orient ? La inceput le purtau numai servitorii pentru a-si apara stapanii. Abia in secolul XVII, umbrela a inceput sa fie purtata de detinatorul ei.
Stiati ca...Rechinii sunt atat de bine adaptati mediului incat abia s-au schimbat in ultimii 150 milioane ani?
Stiati ca...Ursii polari sunt cei mai mari pradatori terestrii ? Ei sunt singurele animale care vaneaza oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu