Un ghid cu lucruri interesante, lucruri incredibile, lucruri interesante, fapte stupide, fapte nemaipomenite, lucruri vesele, fapte fascinante, lucruri rare, fapte socante, fapte nebunesti, fapte bizare, lucruri stranii, fapte amuzante, fapte intimplatoare, fapte stiintifice. Aici poti afla cele mai interesante fapte care s-au intimplat in lume. Distractie placuta.

sâmbătă, 2 mai 2009

STIATI CA...

Stiati ca...Soimii calatori sunt animalele cele mai rapide din lume? Ei pot atinge viteze de 200 km/ora, dupa un picaj de 300m.
Stiati ca...Ochii nostri au intotdeauna aceeasi marime de la nastere, dar nasul si urechile noastre nu se opresc niciodata din crestere.
Stiati ca...Denumirea de dinozauri a fost propusa in 1842 de paleontologul englez Richard Owen. Cuvantul provine din limba greaca si inseamna reptile (saura) formidabile, extraordinare (deinos).
Stiati ca...Michael Jordan castiga mai multi bani anual de la Nike decat toti angajatii Nike din Malaysia la un loc.
Stiati ca...Johann Gutenburg a inventat tiparul in 1450 si prima carte tiparita a fost Biblia in limba latina.
Stiati ca...Orasul Bucuresti este desemnat capitala a Tarii Romanesti in 1659 de catre domnitorul Gheorghe Bica.
Stiati ca...Balenele albastre sunt cele mai mari dintre toate animalele ? Au lungimea pana la 27 m, fiind mai mari ca oricare dintre dinosauri.
Stiati ca...Vulturul are simtul mirosului atat de pronuntat incat poate mirosi cadavrul unui animal de la 40 de km?
Stiati ca...Pentagonul din Arlington, Virginia are un numar de toalete dublu decat necesar. Cand a fost construit in anii 1940, statul Virginia inca mai avea legi de segregatie care cereau toalete separate pentru albi si negri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu