Un ghid cu lucruri interesante, lucruri incredibile, lucruri interesante, fapte stupide, fapte nemaipomenite, lucruri vesele, fapte fascinante, lucruri rare, fapte socante, fapte nebunesti, fapte bizare, lucruri stranii, fapte amuzante, fapte intimplatoare, fapte stiintifice. Aici poti afla cele mai interesante fapte care s-au intimplat in lume. Distractie placuta.

luni, 16 februarie 2009

Fotbal...

Stiati ca...in anul 1937, 149.547 a fost cel mai mare numar de spectatori platitori, care au vazut Scotia batind Anglia cu scorul de 3-1 in Hampden pe data de 17 Aprilie.
Stiati ca...in anul 1950, Scotia a fost batuta de Austria cu scorul de 1-0 la Hampden, prima data cind au pierdut acasa in fata unui oponent din afara UK.
Stiati ca...in anul 1993, Bobby Moore, care a fost capitanul Angliei la Cupa Mondiala in anul 1966, a murit de cancer in la virsta de 51 de ani. In timpul cit a fost capitanul echipei West Ham a cistigat cupa FA in anul 1964, si Cupa Europeana in anul 1965.
Stiati ca...Bogdan Stelea inca mai joaca. Pe punctul de a împlini 40 de ani (o va face pe 5 decembrie anul curent), un mit al fotbalului romanesc rezista, intr-un anonimat cu savoare dulce gasit la Urziceni. Cel care a aparat sase sezoane în Spania, pentru Salamanca si a fost de 91 de ori international absolut cu echipa nationala, isi traieste finalul de cariera ideal.
Stiati ca...The football Association a sarbatorit al 90-lea an cu un meci aniversar intre Anglia si Restul Lumii pe Wembley pe 26 Octombrie 1953. Anglia a fost norocoasa sa scape cu un 4-4 cind Alf Ramsey a marcat din penalty in ultimul minut.
Stiati ca...Gheorghe Hagi se afla pe locul 35 in topul celor mai buni jucatori de fotbal, top alcatuit pe baza analizelor statistice din ultimii 100 de ani.
Stiati ca...Gica Popescu se afla pe locul 81 in topul celor mai buni jucatori de fotbal, top alcatuit pe baza analizelor statistice din ultimii 100 de ani.
Stiati ca...Campionatul Mondial de Fotbal pentru femei se tine din patru in patru ani inca din 1991.
Stiati ca...Dimitar Ivanov Ivankov, portarul echipei nationale a Bulgariei, s-a nascut la 30 octombrie 1975 la Sofia, Bulgaria. A aparat poarta echipei nationale la EURO 2004. Ivankov este al-4-lea cel mai bun marcator dintre portarii din lume cu 29 goluri marcate, (pina in aprilie 2007).
Stiati ca...Brasovul este unul dintre orasele tarii care are mai multe stadioane decat echipe de fotbal. Astfel, la poalele Tampei exista sase arene ale caror gazoane sunt bine intretinute, cele mai importante fiind "Tineretului", locul unde FC Brasov sustine meciurile de pe teren propriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu