Un ghid cu lucruri interesante, lucruri incredibile, lucruri interesante, fapte stupide, fapte nemaipomenite, lucruri vesele, fapte fascinante, lucruri rare, fapte socante, fapte nebunesti, fapte bizare, lucruri stranii, fapte amuzante, fapte intimplatoare, fapte stiintifice. Aici poti afla cele mai interesante fapte care s-au intimplat in lume. Distractie placuta.

miercuri, 11 februarie 2009

Fotbal

Stiati ca...in anul 1986 la partida West Ham-Newcastle, aparatorul Alvin Martin de la West Ham a inscris un hat-trick la trei portari diferiti, marcind fiecaruia dintre ei cite un gol.
Stiati ca...federatia din Samoa Americana s-a afiliat la FIFA in anul 1998. Detine nedoritul record de a fi suferit cea mai severa infrangere din istoria intalnirilor internationale, 0-31 cu Australia (meci in care Archie Thomson a inscris 13 goluri), toate golurile fiind primite de acelasi portar, nefericitul Nicky Salapu. Recordul s-a intamplat in preliminariile pt Campionatul Mondial din 2002.
Stiati ca...stadionul din Timisoara s-a aflat a doua oara in fata unei finale de Cupa Romaniei. Arena din Banat este cea care a inaugurat finalele celei de-a doua competitii a fotbalului romanesc. Se petrecea in anul 1934. Atunci, ultimul act s-a disputat intre Ripensia si "U" Cluj. Timisorenii au invins cu 3-2,insa cei de langa Feleac au contestat locul disputei. Finala s-a rejucat la Bucuresti, iar Ripensia s-a impus cu 5-0.
Stiati ca...cel mai lung control al mingii in 2003, brazilianul Martinho Eduardo Orige a jonglat mingea timp de 19 ore si 30 minute.
Stiati ca...cel mai lung control al mingii cu capul in 2004, suedezul Tomas Lundman a lovit mingea cu capul timp de 8 ore, 32 minute si 3 secunde.
Stiati ca...cele mai multe atingeri ale mingii cu capul intr-un minut pe 11 decembrie 2004, cubanezul Erick Hernandez a lovit mingea de 319 ori intr-un minut.
Stiati ca...pe 13 septembrie 1942, Unirea Tricolor Bucuresti (actuala Dinamo) zdrobea pe ACFR Brasov cu scorul de 14-0, inregistrandu-se astfel cele mai multe goluri inscrise intr-un singur meci, in Romania.
Stiati ca...singurul fotbalist roman prezent in celebra Guinness Book of Records este Helmuth Duckadam , portarul Stelei din 1986. in finala de la Sevilla a Cupei Campionilor Europeni, Duckadam a aparat 4 lovituri consecutive de la 11 metri, performanta neegalata pana in prezent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu